Door de pijn heen contact blijven zoeken

Het is verdomde moeilijk om contact te blijven zoeken met je gemiste kind. Er komt geen respons, geen dank je wel voor een cadeautje. Al maanden stuur ik kaarten waarop mijn gemiste kind afgelopen week aan de telefoon vertelde dat hij eigenlijk niet goed wist wat hij met de kaarten aan moet. Toch wilde hij ze wel blijven ontvangen.

Alles is erop gericht om mij als moeder te kwetsen. Laatst in een gesprek met mijn ex bij jeugdzorg, gaf ex aan dat onze zoon zijn moeder niet meer wil zien en dat hij zelfs gedwongen moet worden om mij te bellen.

Je moet als moeder stevig in je schoenen staan door jezelf te blijven realiseren dat deze woorden niet vanuit mijn gemiste kind zelf komen. Het is een opgelegde zienswijze die door hem verwoord wordt.

Toch doet het zeer in mijn hart, want waar vecht ik eigenlijk voor? Hoe is mijn gemiste kind er straks aan toe, hij staat hij straks tegenover mij?

Mijn ex stelt alles in het werk om mij als moeder het gevoel te geven, dat ik er niet meer toe doe in de ogen van mijn gemiste kind. Het gaat mijn ex niet om onze zoon, maar om de relatie die ik met mijn gemiste kind had. Deze relatie was bedreigend voor mijn ex en moest daarom kapot.

Het is vernederend om door jeugdzorg gezien te worden als onveilige ouder. Ineens ben ik de ouder die zonder begeleiding van een jeugdwerker mijn kind niet mag zien. Mij zien levert ernstige spanningen op voor onze zoon, daarom moet zijn ‘veilige’ vader erbij aanwezig zijn. Dit terwijl ik jaren voor onze zoon heb gezorgd en hem lief heb gehad. Mijn hoofd barst uit elkaar van alle spanningen die dit traject teweegbrengt. Je moet geduld oefenen terwijl je wereld en die van je kind ineens veranderd is. Wat naïef ben ik toch (geweest) door het goede te willen zien in de ander, het is een harde les om te ontdekken dat er slechte en emotieloze mensen bestaan. Hoe kom ik hier ooit vanaf? Hoe kan ik deze man een stap voor zijn?

Ik mis mijn kind en zijn lieve knuffels……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s