Nachtmerries

Mijn nachten zijn tegenwoordig gevuld met nachtmerries over de situatie met mijn ex. Woedend ben ik op hem en zijn vriendin. Ik droom erover dat ik met hen wil praten en dat zij met een schijnheilige blik antwoord geven. Met een luide knal gooi ik in mijn droom de deur in hun gezicht dicht, maar telkens weten zij toch weer binnen te komen. Ik vecht met hen alsof mijn leven ervan af hangt, wat in werkelijkheid ook zo is.

Ik droom over mijn kind en dat hij me afwijst. Dat hij bij zijn vader gaat staan en mij geen blik waardig keurt. Het gevoel dat je kind je niet meer wilt kennen, totale machteloosheid.

Moe en verdrietig word ik wakker met het besef dat ik dit gevoel niet kwijt kan. Het is belangrijk dat ik rustig blijf in deze situatie, dat ik als een stabiele moeder over kom. Het is niet slim om in te gaan op alle insinuaties omdat het dan ‘hij zegt’ en ‘zij zegt’ wordt. Negeren is een betere optie maar dat vergt heel veel vertrouwen in jeugdzorg, dat vertrouwen is te veel beschaamd het afgelopen jaar.

Gevoelsmatig kan ik het niet begrijpen, het doet teveel zeer. Zoveel liefde heb ik de afgelopen jaren in het ventje gestopt, net zoals ik heel veel liefde destijds in mijn ex gestopt heb. Om dan nu zo aan de kant geschopt te worden blijft onbegrijpelijk.

Verstandelijk kan ik het wel beredeneren en weet ik dat mijn zoon gekozen heeft voor 1 ouder omdat hij niet anders meer kon. Dat hij het waarschijnlijk heel anders voelt dan dat hij laat zien. Anderen vertellen mij dat ik moet vertrouwen op de liefde die ik erin gestopt heb, dat hij ooit weer naar mij toekomt. Dat het beter is hem los te laten en hem te laten waar hij nu is. Niemand kan mij de zekerheid geven dat dit ook echt zo is, het is een aanname dat hij wel terug komt. Ik ben er nog niet aan toe om hem los te laten daarvoor voel ik teveel moederliefde voor hem.

Voorlopig vecht en droom ik mijn zoon terug in mij armen. De nachtmerries neem ik even voor lief. Ik stop pas met vechten voor mijn zoon als het echt niet anders meer kan…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s