Valse beschuldigingen of insinuaties

Hoe voelt het om vals beschuldigd te worden door je ex-partner van psychische kindermishandeling of insinuaties daartoe?

Het is alsof de bodem onder je voeten weggeslagen wordt. Als moeder heb ik mijn best gedaan om mijn kind goede normen en waarden mee te geven. Ook probeerde ik warmte in huis te creëren door spelletjes te doen en vaak met ons kind te knutselen. In de weekenden gingen we er op uit, om gezellig als gezin wat samen te doen.

Geen aangifte

Met deze insinuaties heeft mijn ex-partner onderbuikgevoelens bij de jeugdhulpwerker weten te creëren. Ineens stond ik 20-0 achter, want zeg nu zelf, hoe bewijs je dat je wel goed bent geweest voor je kind?

Omdat er geen aangifte bij de politie is gedaan zal er ook geen strafrechtelijk onderzoek naar kindermishandeling plaatsvinden. Je mist daarmee de bescherming die de wet aan een dader van een misdrijf biedt. Binnen jeugdzorg ben je na zulke insinuaties het haasje, er wordt niet aan waarheidsvinding gedaan maar conclusies worden er wel getrokken.

Onschuld bewijzen

Sinds een aantal maanden probeer ik mijn onschuld, aan een onwillige jeugdwerker aan te tonen. Jeugdzorg zit niet te wachten op mijn verdediging dat ik wel een goede moeder ben. Niemand die enige interesse toont uit wat voor huwelijk ik vandaan kom. Niemand die zich afvraagt waarom een ex-partner zoveel jaren na het uit elkaar gaan met zo’n beschuldiging op de proppen komt. Niemand die zich afvraagt of dit misschien valt onder de noemer ex-partnergeweld.

De aangifte van laster en smaad wordt niet opgenomen door de politie omdat zij vinden dat het beter is om dit met mijn ex-partner op te lossen.

Onmacht

Nog nooit in mijn leven heb ik mezelf zo onmachtig en moedeloos gevoeld. Het zou bijna lachwekkend zijn als je bedenkt dat ik altijd het braafste meisje van de klas was, dat ik  iemand ben die netjes in het gareel meeloopt. Dat vooral het laatste een probleem voor mijn ex-partner was, dat ik altijd te netjes was naar zijn zin. Dat ik bang was om buiten de gebaande paden te lopen.

Geen onderzoek

Tot op heden is er geen enkel onderzoek naar mijn opvoedkwaliteiten geweest, hoewel ik daar meerdere keren om heb gevraagd. Ik heb ze de kans gegeven om wie dan ook in mijn omgeving te ondervragen, van dit aanbod werd geen gebruik gemaakt. De jeugdwerker heeft zowiezo heel veel mails onbeantwoord gelaten.

Mijn ex-partner houdt ondertussen mijn zoon bij me weg onder het mom dat ik een onveilige moeder ben. Jeugdzorg heeft mijn ex-partner daarin gelijk gegeven. Binnen jeugdzorg gaat het om wat het beste is voor een kind, kan iemand mij vertellen waarom het goed is om een kind bij de andere ouder weg te houden?

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s